Lån

Lån er noe som er rundt oss hver eneste dag. Alle trenger lån og de fleste tar opp et lån i løpet av livet. Noen har så dårlig økonomi at de ikke får lån. Det er synd fordi det er veldig lite man får gjort uten lån. Ser vi for eksempel på det å kjøpe hus sammenlignet med det å leie hus går mye tapt om man ikke får kjøpt seg et hus i løpet av livet. En av de viktige tingene med å kjøpe seg et hus er at det er den beste måten å opparbeide seg litt kapital og formue på. Klarer du ikke å opparbeide deg en formue har du heller ingen måte å gi noe mer til dine barn på, som vil være dem som også får hjelp ved at du har litt penger å gi til neste generasjon.

Usikret lån

Lån kommer i flere former. Det viktigste aspektet av lån er sikkerheten, og om det kreves sikkerhet. Hva slags sikkerhet som skrevet avgjøres av dem som låner deg penger. Du kan enten få et lån som kreves sikkerhet eller et lån som ikke krever sikkerhet. Hva som er best kommer veldig an på hva du skal gjøre med pengene. Når du får et forbrukslån uten sikkerhet får du penger uten at du trenger å stille pant i noe som du allerede har. Det er veldig praktisk fordi det er ofte slik at det vi har allerede har pant. Kjøper du deg et hus må du stille med minimum 15% selv. Da har du pant i 85% av kjøpesummen. Vil du kjøpe deg noe hvor banken krever pant vil ingen pant ta pant i de siste 15% fordi de vil at du skal legge litt penger i det selv.

Lån med sikkerhet

De fleste lån er lån med sikkerhet. Skal du kjøpe bolig eller bil så kreves det sikkerhet. Hvordan dette kan gjøres på best mulig måte er å komme seg igjennom alt som trengs når du trenger det. Hva du krever og hva som er best for det kommer an på hvordan du vil bruke pengene. Om du tar opp et lån med sikkerhet vil sikkerheten vanligvis tas fra det du kjøper med lånet. På denne måten vil banken styre hvordan du bruker pengene og også være en aktiv deltaker i når pengene blir utbetalt og når pengene blir brukt.

Bruksområde avgjør

Når det kommer til sikkerhet er det vanlig at banken stiller de krav som banken har. Om du ikke følger bankens krav får du heller ikke penger. Så skal du ha pengene må du høre på banken. Banken stiller som oftest krav til sikkerhet når det kommer til kjøp av eiendom og biler. Når du får et kredittkort eller annen type dyr gjeld kreves ikke sikkerhet. Tenk igjennom kostnaden ved gjelden før du tar den i mot. Ikke alt lønner seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *